Hellwana se chystá na Eurosonic a už plánuje akustické verze písní z nového EP

7. leden 2019

Vítězku Czechingu Hellwanu čeká v polovině ledna vystoupení na letošním ročníku holandského festivalu Eurosonic, který je tentokrát zaměřený na českou a slovenskou scénu. „Ráda bych do budoucna nahrála akustické verze,“ prozradila o skladbách z nového EPčka poté, co tři z nich zazpívala v našem studiu.

„Sice nejsem typ, který by mohl regulérně vystupovat s kapelou, ale nápad s nahráním akustických verzí bych ráda dotáhla do konce.“ O pětici nových tracků se postaralo hned několik různých producentů, především z kolektivu Trash Gang. „Neřekla bych, že něco ovládám, protože jsme každý dost jiné osobnosti, ale když máme vizi, tak si snažíme pomáhat a vyhovět si,“ říká Hellwana, která před nahráváním zpěvu v libereckém studiu Resound Martina Havlena neměla s profesionálními studii žádnou zkušenost.

„Miluju estetiku, takže jsem se v tom krásném prostředí Martinova studia cítila dobře i na oko. A pak taky samozřejmě přístup, jaký měl Martin ke mně během nahrávání, mi pomohl odbourat strach a stres, cítila jsem se víc v klidu a bylo to moc příjemný,“ dodává ke své nahrávací studiové premiéře Hellwana, která by v budoucnu ráda spolupracovala s někým z Asie. „Bude to znít blbě, ale vždycky mi Asiaté přišli oproti Evropanům hodně zvláštní, odlišní. Myslím, že by spojení těch dvou nebo více totálně jinak přemýšlejících lidí znělo skvěle a překvapivě,“ dodává Hellwana s tím, že ji baví, když vzniká něco nového a nečekaného.

Poslechněte si celý rozhovor a hlavně tři písně z nového EPčka, které Hellwana zazpívala v našem studiu za doprovodu DJe Cypera.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.