Herec Jiří Rendl: Nemám rád slovo fajn

12. červenec 2023

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem je tentokrát herec Jiří Rendl. Toho jsme zastihli dle jeho vlastních slov „u rodičů na baráku“, kde, jak předpokládáme, užíval zasloužený odpočinek. Muž, kterého mohou diváci vidět třeba ve filmech Hranice lásky nebo Přišla v noci, se v telefonickém rozhovoru mimo jiné svěřil, že nemá rád slovo fajn a že ho vytáčí zdrobnělinky typu „rohlíček s marmeládičkou“.

V Bramboře s vejcem jsme ale probírali také jeho vztah k lapačům snů, smradům, barvám a nebo koprovce. Do hudebního okénka vybral Aleš písničku Girls & Boys od Blur, kterou nedávno viděl živě na koncertě v Londýně a chtěl se tím za každou cenu pochlubit.

Jak se to podle Jirky dělá, aby člověk ostatním nezáviděl a přál všem úspěch? Jak by sám sebe popsal ve třech slovech a co je podle něj největší banger všech dob? Poslechněte si celý rozhovor a poznejte skutečnou tvář herce Jiřího Rendla.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.