Režisér a scenárista Jan Vejnar: Prdelačku v mlází si nedávám

8. únor 2023

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl tentokrát scenárista a režisér Honza Vejnar. Nadějný filmař se v telefonickém rozhovoru svěřil, že jsou mu odporná slova „prdelačka“ a „mlází“. Zajímalo nás ale taky to, co posledního autor filmu Figurant vyhodil do koše nebo jaké má knižní rituály.

Ivana s Alešem samozřejmě položili i svou již tradiční otázku, jakým kusem oblečení by se Honza rád stal. „Něčím, co se moc nenosí, abych moh' zůstat v šuplíku a mít klid,“ překvapil oba moderátory svou odpovědí v jádru introvertní tvůrce a dodal: „Nákrčník, třeba.“ Během telefonátu jsme nicméně sondovali i věci typu jakým žánrem by chtěl být, kdyby se stal filmem.

V hudebním okénku zazněla rozverná píseň Everyone Has AIDS z podvratného loutkového muzikálu Team America, kterou si tentokrát vybral sám host. „Naprosto vystihuje DNA všech muzikálů,“ mudroval Honza.

Je zbytečnější nákrčník, nebo jarní bunda? Komu chutná prdelačka v mlází? Jak Aleš proplouvá celý život? A je Ivanka spíš vyblitá, nebo zelená? Poslechněte si celý rozhovor a dozvíte se i to, co jste nechtěli.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.