Videoproducent a novinář Petr Cífka: Nůžky jsem vždycky strašně nenáviděl

6. říjen 2022

V dada rubrice Brambora s vejcem byl tentokrát hostem na telefonu filmový publicista a videoproducent Petr Cífka. Ten se hned na úvod svěřil, že vždycky strašně nenáviděl nůžky (hlavně ty socialistické a ošklivé). Také prozradil, že se necítí jako kámen, a proto by z trojice kámen, nůžky, papír volil poslední jmenovaný objekt.

Ivanu s Alešem ale zajímaly i další důležité věci z Petrova života. Třeba jak řeší depresivní náladu, jakým členem kapely PSH by se nejradši stal nebo která barva je podle jeho názoru hnusná. Padla i klíčová otázka, zda je klobása v bagetě lepší než párek v rohlíku. A v tomto případě měl autor scénáře k dokumentu PSH Nekonečný příběh dost jasný postoj. Jaký? To se dozvíte v rozhovůrku, když si ho poslechnete.

Písničku do hudebního okénka vybral sám host a zvolil skladbu The Universal od Blur. „Vono to je hodně melancholický, ta píseň,“ mudroval Aleš a Ivana souhlasila.

Jak si doma vyrobit ušní svíčku a proč ji Aleš doporučuje? Co Ivaně nevadí na lidech? A v čem je lepší být Cífka než cívka? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.