Výtvarník Jiří Franta: Chtěl bych se mazlit s nohou Karla Veselého

1. červen 2022

V dada rubrice Brambora s vejcem se Ivana s Alešem původně chtěli dovolat Jitce Asterové. Ta ale bohužel telefon nezvedala, tak místo toho bramboří moderátoři zavolali Jirkovi Frantovi, který naštěstí zvedl. Získal tak neopakovatelnou možnost odpovědět na část otázek, které byly původně určeny Asterce, což moc ocenil. Alespoň doufáme.

Umělec nám v rozhovoru mimo jiné prozradil, že by se chtěl mazlit s nohou hudebního kritika Karla Veselého a že je na tom velmi dobře v oblasti hormonů. Zajímalo nás ale i to, jak vypadá jeho oblíbená jógová poloha a které slovo má nejradši.

V hudebním okénku jsme si připomněli písničku od německé popové zpěvačky Sandry. Aleš vybral skladbu In The Heat Of The Night z roku 1985. „Krásná písnička. Nádherná,“ okomentovala znalecky song Ivana.

Jakým kusem oblečení by se kreslíř Jiří Franta rád stal a chtěl by být kamenem, nůžkami, nebo papírem? Jakou radu nám dal do života a je podle něj lepší bolest zad, nebo bolest břicha? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a zjistíte to.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.