Spisovatel a scenárista Ondřej Štindl: Kino občas není moc dobré místo na rande

14. červenec 2022

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme zavolali publicistovi Ondřeji Štindlovi, který se nám svěřil, že jednou byl na rande v kině na filmu Klid noci a že to nedopadlo úplně podle jeho představ. „Kino skutečně občas není moc dobré místo na rande,“ vzpomínal a samozřejmě nám i vysvětlil, jak tehdejší rande probíhalo.

Zeptali jsme se ho i na to, co má člověk dělat, aby se stal spisovatelem, a jakou barvu by si na sebe nikdy nevzal. Krásných otázek ale jako tradičně padlo mnohem více.

Písničku do hudebního okénka tentokrát nevybral Aleš, ale sám host. Ondřej zvolil track od Leea Hazlewooda Your Sweet Love, který se líbil i moderátorům. „Tahle písnička je skvěle využitá ve sportovní antologii Untold, která je božská,“ machroval Aleš a Ivana výjimečně souhlasila.

Jakým kusem oblečení by se publicista Ondřej Štindl chtěl stát a jaké je podle Aleše nejzávistivější znamení zvěrokruhu? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a otevřou se vám nové obzory vědění.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.