Jan Přeučil: Mám velice rád spreje

10. prosinec 2020

V dada rubrice Brambora s vejcem Ivana s Alešem tentokrát telefonovali herci a majiteli zvučného hlasu Janu Přeučilovi. Hned na úvod rozhovoru se ho proto museli zeptat, co by jim doporučil, aby taky mluvili tak krásně jako on. Důležité prý je si pořádně rozcvičit mluvidla, a to například opakováním slova „ouvex“. V rozhovoru ale došlo i na rady z oblasti kosmetiky.

„Já mám velice rád spreje,“ svěřil se herec a zdatný rétor, proč mu kdysi Jiří Bartoška vymyslel přezdívku Johnny Sprej. Ivana se proto z milovníka klobouků, obleků a voňavek snažila vymámit, jaký kosmetický tip by dal Alešovi. Kromě rad z odvětví krásy ale Jan Přeučil vytáhl z rukávu (v jeho případě spíš klobouku) také jedno krásné přísloví, které si Aleš určitě vezme k srdci.

V hudebním okénku jsme si připomněli skladbu Tarzan Boy od italsko-irského one-hit projektu Baltimora. Ten fungoval pouze v letech 1985–1987 a kromě tohoto debutového singlu si už moc slávy neužili. Pop music je zkrátka nelítostná džungle. (A Ivana s Alešem jsou mistry slovních hříček.)

Jaké zvíře se Janu Přeučilovi hnusí? A jaké zvíře má doma? Je Aleš zvíře, nebo člověk? A co je pak Ivana? Poslechněte si celý minirozhovor v Bramboře s vejcem a hned to zjistíte.

Spustit audio

Související