Hana Zagorová: Mám strašně ráda jogurtovou zmrzlinu

16. červenec 2020

Slavnou zpěvačku jsme zastihli na lodi, kde, jak nám prozradila, byla na obídku (měla italské rizoto) a kula pikle na podzimní sezónu. „Momentálně jsme dotočili CD duetů se Štefanem, mělo by to vyjít první týden v září a teď jsme se právě domlouvali na křtu,“ prozradila nám detaily výše zmiňovaných piklí Hana Zagorová, která dosud nazpívala přes 895 písní.

Rodačka z Petřkovic (německy Petershofen), což je dnes součást Ostravy, si prý v pubertě přála, aby jí už bylo 38 let. Ivanu, která si nikdy nepřála, aby jí bylo víc než dvacet, to dost zaskočilo a vyptávala se tedy držitelky mnoha Zlatých slavíků, proč toužila zrovna po tomto věku. „Možná proto, že jsem byla nějak platonicky zamilovaná, protože mě to napadlo v mých třinácti nebo čtrnácti. A strašně jsem chtěla, aby už mi bylo hodně a měla jsem takové ty nepříjemné věci za sebou,“ zamýšlela se nad důvody tohoto zvláštního přání zpěvačka narozená ve znamení Panny.

Čtěte také

V telefonickém minirozhovoru ale došlo i na další zásadní témata, jako je třeba zmrzlina. Zatímco vždy elegantní zpěvačka, textařka a moderátorka má strašně ráda jogurtovou, její manžel Štefan Margita preferuje zmrzku smetanovou.

Hudební okénko dnes bylo sladce harmonické, protože Aleš na mimořádné lince Praha–Londýn vyštrachal song Sweet Harmony od britské skupiny The Beloved. Skladba s videoklipem plným nahých lidí vás pohladí po duši i po skoro třech desetiletích od svého vzniku a dá se říct, že je to taková sladká zmrzlinka pro uši.

Ví zpěvačka, jak a proč vzniklo spojení „dělat Zagorku“? Zná hru Dostihy a sázky? A co by na to řekl žokej Váňa? Umí Aleš jezdit na koni? A chtěla by Ivana poníka? Pusťte si celou dada rubriku Brambora s vejcem a dozvíte se odpovědi na dvě z těchto pěti otázek.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.