Režisér Šimon Šafránek: Moje oblíbené slovo je top

11. květen 2022

V rubrice Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem telefonovali Šimonovi Šafránkovi, který je mimo jiné držitelem Českého lva za nejlepší dokumentární film za snímek King Skate. Šimon se v rozhovoru svěřil třeba s tím, že kdyby si měl vybrat, zda chce být kámen, nůžky, nebo papír, chtěl by se stát nůžkami. A vysvětlil nám dokonce proč. Ale zásadních zjištění byla celá řada.

Filmař z Prahy třeba prozradil, že jeho oblíbené slovo je výraz top. Jaké slovo naopak nenávidí? Pochlubil se nám, že pro otřesné výrazy má slabost a že jich i sám celou řadu vymyslel. Jeden dokonce vyslovil v rozhovoru nahlas.

Písničku do hudebního okénka vybral tentokrát sám host Brambory s vejcem. Zvolil skladbu Ice Ice Baby z roku 1990, kterou prý kdysi poslouchal na kazetě dovezené z Polska.

Co se Šimonovi Šafránkovi, který natočil dokumentární sérii RapStory, líbí a naopak nelíbí na české rapové scéně? A co si myslí o koprovce? Poslechněte si celou rubriku Brambora s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.