Herec Kryštof Bartoš: Houby mě fascinují

2. březen 2022

Ve víceméně záměrně dada rubrice Brambora s vejcem jsme se telefonicky spojili s divadelním a filmovým hercem Kryštofem Bartošem. Zajímalo nás třeba, co nejzajímavějšího si pamatuje ze studia psychologie a co bylo nejhorší na natáčení Devadesátek.

Jako tradičně jsme samozřejmě zjišťovali, jakým kusem oblečení by se Kryštof rád stal a zda by chtěl být radši sušeným jablkem, nebo sušenou houbou. V tom měl herec, kterého si můžete poslechnout taky v podcastu radia Wave Zkouškový, hned jasno: „Houbou… Houby mě fascinují. Málo toho o nich víme. Houbám podle mě málo rozumíme.“

V hudebním okénku jsme si připomněli skladbu (I Just) Died In Your Arms z roku 1986 od kapely Cutting Crew. „Velký komerční úspěch mělo jejich album Broadcast. Kapela se prosazuje mimo USA, ale brzy se vytrácí. Tak jako my se vytrácíme,“ zamýšlí se nad osudem skupiny Aleš.

Proč a kdy byste měli házet do záchodové mísy stroužek česneku? Co během rozhovoru Kryštof Bartoš zarecitoval a proč? A co je jeho rada do života, která se mu osvědčila? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.