Herečka Elizaveta Maximová: Při řízení nedýchám

1. září 2021

Telefonickým hostem dada rubriky Brambora s vejcem byla divadelní a filmová herečka Elizaveta Maximová. Ivana s Alešem se Elizavety tradičně vyptávali na to, jaké zvíře se jí hnusí. „Nesnáším pijavice a mořské červy,“ přiznala herečka, která se prý ráda dívá na přírodopisné dokumenty. „Takoví mihulovití tvorové. Pěkně jsi to vybrala,“ předváděl své rádoby odborné znalosti Aleš.

Rozhovor se ale stočil také k lidským bradavkám a řidičákům. „Řidičák mám, ale bojím se řídit, protože při řízení nedýchám,“ svěřila se žena, která byla letos nominovaná na Českého lva. Kromě řidičských schopností jsme se jí ale vyptávali také na to, co ji naučil Ondřej Vetchý a jaká barva je hnusná.

Do hudebního okénka vybral Aleš krásnou písničku Ella, elle l'a od francouzské zpěvačky France Gallové. Za písní stál její manžel Michel Berger a jedná se o poctu Elle Fitzgeraldové. „Nadčasová, krásná,“ rozplýval se nad skladbou Aleš a měl pravdu.

V čem spočívají přednosti bramborového mléka? Kolik druhů bakterií žije v pupíku? A jak to vypadá v ruské Kazani, kde se Elizaveta narodila? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a vše se dozvíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.