Herec Lukáš Duy Anh Tran: Našim jsem konstatně lhal. Sledovali mě přes webku

25. červenec 2021

„Tři roky jsem nevečeřel, aniž by mi někdo nezavolal. Neexistovalo, abych to nezvedl. Ke konci mojí produkční kariéry jsem už jenom odpočítával, kdy vezmu ten telefon a hodím ho do rohu,“ popisuje Lukáš Duy Anh Tran náročnou práci produkčního. Dvaceti osmiletý rodák z Mostu se před hereckou dráhou živil třeba marketingem nebo právě jako filmový a reklamní produkční. Později hrál v seriálu Zrádci, Einstein nebo ve snímku Ubal a zmiz.

A jak to mají doma s otevřeností? „Táty se vždycky ptám, jak se má, a chci vědět reálnou odpověď. Ale emoce a vztahy se u nás bohužel neřeší. Což je špatně. Ale myslím si, že já budu iniciátor toho, kdy přijdu a řeknu našim to, co k nim cítím. Ať si na to trochu zvykají,“ říká Duy Anh Tran.

S rodiči měl dříve velmi komplikovaný vztah. „Došlo to do momentu, kdy jsem měl doma webku, a když jsem přišel domů, tak jsem ji musel mít zapnutou. A naši mě přes ni sledovali.“ Nakonec Lukáš na několik měsíců odešel z domu a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Navzdory složité minulosti jsou mu ovšem rodiče vzorem svou houževnatostí a pracovitostí.

Kdy naposledy brečel? Proč má v telefonu čísla na dva terapeuty? A proč je i přes to všechno produkčním srdcem i duší? Odpovědi uslyšíte v novém díle Pochlap se s Duy Anh Tranem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.