Herec Václav Kopta: Každou noc spím se svým tygřím okem

22. červen 2022

V dada rubrice Brambora s vejcem tentokrát padla volba na herce, textaře a moderátora Václava Koptu. Ten zvedl telefon v dobrém rozmaru a hned zkraje se svěřil, že praktikuje koptimismus a že kdyby se měl stát nějakým sportem, šlo by o golf. „Miluju to prostředí a nenávidím tu hru,“ vysvětlil nám své rozhodnutí.

V rozhovoru nám muž, který hrál ve filmu Sněženky a machři postavu intelektuála Radka, prozradil taky to, že by si chtěl aspoň jednou v životě zahrát famfrpál a každou noc spí s obřím tygřím okem. Co si do postele bere jeho manželka? I to v našem zásadním rozhovoru zaznělo.

Do hudebního okénka vybral Aleš písničku Heart Of Glass od americké kapely Blondie. Skladba vyšla na konci 70. let a Aleš o ní znalecky tvrdí: „Nádherná věc.“

Chtěl by Václav Kopta vlastnit bezoár? Jakým kusem oblečení by se rád stal? A ví, kde se rozmnožují říční úhoři? Poslechněte si celou koptismiticky laděnou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.