Herectví je poctivá práce, žádné komedianství

13. červenec 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu neuvítaly nikoho. Přesídlily totiž do Divadla Husa na provázku, kde za přítomnosti publika proběhl pofel s tamními herci Dominikem Telekym a Daliborem Bušem. S těmi pak probraly, jak tvrdý chlebík má regionální herec a proč jsou nejlepšími přáteli.

Moderátorky nezajímalo překvapivě ani tak to, že jsou uvedení muži herci, ale spíš fakt, že jeden z nich, tedy Dalibor, nosí barefoot boty. Zuzana se živě vyptávala, jestli se s touto obuví člověku spraví páteř. U Dominika bylo zase předmětem výslechu, proč v mládí hrál fotbal. Zuzana se pak ptala, co je na takovém sportu zajímavé. Ivana se překvapivě nevěnovala spontánnímu mluvení o crossfitu, ale zeptal se jí na něj jeden z přítomných mužů, což vyvolalo obecné veselí.

Došlo i na radu, jak si udělat vlastní heslo na Wikipedii a na dotazy z publika, což je vždy záchrana. Zuzana také zmínila, kam chodila na záchod během covidových uzávěr a Ivana coby amatérská vědma poradila hercům, že by měli odložit své symbolické čepice, které jim brání v otevřeném vědomí. Samozřejmě se rozebíralo tradiční téma závěť – komu ji poslat mailem i co si nechat zahrát na pohřbu.

Kluci také udělali zvedačku a svěřili se svými traumaty s úzkou a hranatou hlavou a mohlo se jít pomalu domů, respektive do herecké šatny.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si vzpomenete na to, jak jste opustili dětský sen stát se druhým Mirkem Donutilem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.