Hergot!: Gay ex machina

9. srpen 2013

Vzhledem ke známé angažovanosti Jana Škroba v letošní Prague Pride se dalo čekat, že související téma opanuje jeden z letních Hergot!ů. Vztah mezi organizovaným náboženstvím a sexuálními menšinami je často nabitý emocemi z obou stran, málokdo se ale seriózně snaží hledat řešení s porozuměním (a to i v křesťanství, kde jsou pro respekt vůči všem menšinám dosti zásadní věroučné předpoklady).

Fenomén ex-gay (ale trochu i ex-ex-gay) hnutí představí člověk, se kterým se moderátoři Hergot!u seznámili skrze jeho fundované komentáře na hergotím FB - člen ostravského Logosu, aktivista Amnesty International ve věci monitoringu diskriminace homosexuálů a zakladatel informačního serveru Prameny na poušti Tomáš Bílek.

Od situace nedávno rozpuštěné organizace Exodus International, známé například upřednostňováním takzvané reparativní terapie, se host neváhal pustit do osobních témat a často překvapivých náhledů na otázky kolem církve a legislativní problematiky. Zahrají God Is My Co-Pilot, Velvet Underground, The Butchies i Magnetic Fields.

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.