Hergot!: Nejasná zpáva o koncích světa

6. leden 2013

Komu spadl po 21.12. kámen ze srdce, že vše běží ve starých kolejích, ale i ten, kdo je zklamaný, že to konečně „neruplo“ – oba přístupy k otázkám kolem konce světa si přišli na své v prvním letošním Hergot!u Radia Wave.

Moderátorská trojice Jan Škrob, Dominik Čejka a Petr Wagner tentokrát vzala mezi sebe odborníka na sekty, kulty a nová náboženská hnutí, Doc. PhDr. Zdeňka Vojtíška, ThD. Ve svižném tempu Hergot! odkryl různé pohledy na apokalyptickou problematiku, osvětlil čím byl loňský „konec mayského kalendáře“ výjimečný a připomenul, ústy renomovaného religionisty, že i komunismus a národní socialismus dovedly v historii zahrát silně na milenialistickou notu.

V soundtracku tohoto dílu jste mohli nalézt tématizovanou všehochuť od R.E.M. přes Elvise Costella, St. Vincent a Dismemberment Plan k Sol Invictus nebo Eels.

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.