Hergot!: Poznávací procházka po diamantové stezce

21. říjen 2012

Dominik Čejka, Jan Škrob a Petr Wagner odložili svou cestu na Bospor (a Dardanely) doporučenou v minulém dílu Hergot!u Alešem Stuchlým a místo toho se vypravili mnohem dále na východ.

Cílem jejich výletu se stal buddhismus diamantové cesty, který jim přiblížil host Jakub Kadlec, český cestující učitel tohoto buddhistického směru. Diamantová cesta, poprvé v Evropě prezentovaná v roce 1972 Dánem Ole Nydahlem, působí u nás již 18 let a Jakub Kadlec zvědavým moderátorům Hergot!u osvětlil její specifika i zařazení do obecného kontextu buddhismu.

V pořadu zazněl hip hop, punk i reggae inspirované tradicí východní spirituality a mimo jiné jste se mohli dozvědět, jak se má a jak se cítí Richard Gere.

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.