Hergot!: Proti zlým silám

8. červen 2014

Ezoterika je pojem, který se v České republice skloňuje především v souvislosti s populárními televizními pořady, komerčními věštci a věštkyněmi, horoskopy v časopisech. Ezoterika jako souhrnné označení pro tajné nauky určené zasvěceným ale může člověku skutečně ublížit a také to často dělá.

To alespoň tvrdí Jiří Korda, lékař a římskokatolický kněz, kterého si Petr Wagner, Dominik Čejka a Jan Škrob pozvali k rozhovoru. Jiří Korda pomáhá lidem, kterým kontakt s ezoterikou zkomplikoval život. Kromě „normálních“ psychických problémů, jako jsou deprese a obsesivní poruchy, přitom Korda mluví i o přítomnosti démonů.

Není přitom v ničím zájmu hledat démony nebo ďábla za vším – v rozhovoru Jiří Korda zdůrazňuje, že lidi, kteří se na něj obracejí, často odkazuje na psychology a psychiatry.

Co se týče potíží s démony, které mohou vyvrcholit i posedlostí, nebojí se Jiří Korda mluvit konkrétně, zároveň ovšem střízlivě. Další z řady příspěvků do okruhu hermetismu a magie nevrhá na tyto nauky světlo, ale spíš stíny.

Playlist:
Gold Panda – Quitters Raga
Black Crowes – Remedy
Juan Luis Guerra – Medicine For My Soul
Bullet For My Valentine – Deliver Us From Evil
The Kinks – Set Me Free

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio