Historický milník: Grundfunk poprvé živě z Havlíčkova Brodu s kapelou fullstop

29. květen 2024

Poprvé v historii Grundfunku jsme se přesunuli i s přenosovým vozem do Havlíčkova Brodu, kde proběhlo vysílání z klubu Čarodějka, ve kterém si mohli posluchači vychutnat vedle pravidelného obsahu i rozhovor a live session s místní kapelou fullstop. 

MonoNeon odložil vydání své desky Quilted Stereo na 26. července, ale alespoň jsme se od něj dočkali singlu Segreghetto, který doprovází i klip.

14. června vyjde nová deska Anaconga Blueyho uskupení Citrus Sun a první single z ní je na světě, cover skladby Bobbyho Caldwella - Down For The Third Time, kde si zazpívala Natalie Duncan.

Havlíčkobrodskou kapelu fullstop, která byla nedílnou součástí našeho vysílání, najdete k poslechu třeba tady, nebo také na kapelním Bandzonu.

Záznam z koncertu kapely fullstop si můžete vychutnat i ve video formátu.

Galerii z Čarodějky pak najdete níže.

Zajímavý soulový cover skladby Black or White od Michaela Jacksona zařadil na svoji druhou studiovou desku Étincelle francouzský muzikant Waxx, přičemž mu na ni s vokály pomohl Ben l’Oncle Soul. Celé album je k poslechu zde.

S vysíláním jsme se rozloučili letos poprvé vydanou písní Silver Tongue, jejíž text pro Prince napsala Nikka Costa. Před dvaceti lety vyšlo její demo a minulý týden pak jeho plnohodnotná verze.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio