Zásadní film pro GenZZ Top. Snímek Motorkáři se stylově vrací do éry rebelů silnic

21. červen 2024

Do doby, kdy americkému středozápadu vládly kožené bundy, džíny a odér benzínu, nás vrací nový film Jeffa Nicholse Motorkáři. Dozvíme se z něj, které grimasy odkoukal Tom Hardy od Marlona Branda, jak se tvoří a boří mýtus amerických bikerů a co se stane, když se romantický sen o rebelství takzvaně podělá. S tím vším má tým Čelistí ve složení Aleš, Tonda, Tomák a Honza bohaté zkušenosti.

„Ten film velmi lehce pracuje s dobou Vietnamu, hippie generace a všech těch old fashioned lidí,“ vzpomíná Tomák na éru svého mládí. „Je tam zvláštní sázka na epizodické vyprávění, ale furt je to elegantně udělaný,“ myslí si Aleš. Oba také na filmu Motorkáři ocenili práci s herci.

Tomáš tvrdí: „Hlavně Austin Butler tu podává velmi neelvisovský výkon – ale podobně přepjatý a zároveň uvěřitelný.“ „Jako Čelisti,“ dodává Tonda, který Motorkáře neviděl.

Je dokument Černá Barbie jedno velké promo? Proč se nový Ultraman místo soubojů s příšerami věnuje péči o mimina a baseballu? Je Takaši Miike filmový dřevorubec, nebo monstrum? Má smysl sledovat film I Saw the TV Glow jinak, než s rychlodabingem Ondřeje Hejmy? Čelisti – telepatické tlačení pro vaše uši.

Spustit audio

Související