Hrozba deepfaku i rapové proroctví. Kendrick Lamar střídá obličeje Willa Smithe, OJ Simpsona i Kanyeho

12. květen 2022

Král toxického rapu Future už nemá kam stoupat, s materiálem z čerstvě vydané (a nezdvořile nazvané) desky I Never Liked You totiž obsadil první příčku jak amerického singlového, tak i albového žebříčku. Velký čísla – hudební pořad i tracková pitevna Radia Wave – tentokrát nastaví zrcadlo nedynamickým a neodvážným trackům či povedeným i nepovedeným singlům náležícím velkým plátnům kinosálů.

Zesnulá i žijící slavná jména showbyznysu si vzal na paškál nezaměnitelný rapper Kendrick Lamar, který nyní, zdá se, operuje spíš pod aliasem Oklama. V již pátém dodatku své singlové série The Heart osobitě rapuje do vysamplovaného Marvina Gaye a technologií deepfaku střídá „masky“ Kobeho Bryanta, Willa Smithe, OJ Simpsona nebo třeba Kanyeho Westa. Prorocká flow je milostným dopisem jeho fanouškům, ale tradičně se dotýká také sociálních témat.

„Masky“ si ve stejnojmenném videoklipu nasazuje i liberecký rapper Paulie Garand, který spojil síly se zpěvákem Sofianem Medjmedjem. Novinku se Annabelle zdráhala hodnotit, ze strany Filipa zas došlo na name dropování Lvcase Dopea. S libými i nelibými reakcemi se od moderátorů Velkých čísel setkaly soundtrackové skladby největších amerických popstars – ve skvělé formě se ukázala Doja Cat s bangerem Vegas (pro hudební biopic Elvis) a o zívačku týdne se postarala Lady Gaga.

Splní se váš dlouhodobý, ale možná spíš nikdy neexistující sen vidět Drakea ve středověké zbroji vybaveného mečem? A koupí si někdy kytaru Kurta Cobaina? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.