Hudební tip Kittchena: Nová deska Katarzie mě úplně nadchla

16. duben 2020
Tip

Hudebník Jakub König je známý z obřího ansámblu Zvíře jménem Podzim nebo díky svému dlouholetému projektu Kittchen, který se přidal k interpretům a jejich streamovaným domácím koncertům v rámci série Radia Wave Karanténa Sessions. A rovnou se podělil i o svůj nejaktuálnější posluchačský zážitek.

„Musím říct, že i když jsem se na desku hodně těšil, tak mě úplně nadchla,“ okomentoval Kittchen, proč jeho tip padl na čtvrté studiové album slovenské zpěvačky Katarzie, které nese název Celibát a oficiálně vychází až tento pátek. Katarína Kubošiová na albu opět pracovala s Jonatánem Pastirčákem, vystupujícím jako Pjoni či Isama Zing, který se podílel i na předchozí ceněné desce Antigona.

Kromě toho, že je podle něj album skvěle smíchané a zprodukované, oceňuje Kittchen především samotné skladby. „Kataríně se podařilo trefit a pojmenovat důležité věci, které dostávají díky naší současné situaci ještě jiné a zajímavé významy,“ shrnul Jakub König. A dodal, že se především těší, až se situace uvolní a bude si moct věci z nové nahrávky užít naživo.

Z jakých dalších důvodů je pro Jakuba Königa poslech alba Celibát velkým zážitkem? Čím ho Katarzia tak překvapila? A na co se ve spojení s živou hudbou těší, až se omezení rozvolní? Poslechněte si celý Hudební tip písničkáře Kittchena.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka