Samota jí nevadí! Poslechněte si novou desku Katarzie v exkluzivním streamu

14. duben 2020

V Praze usazená slovenská písničkářka Katarzia na nové desce Celibát metaforicky odkazuje na období, v němž se snažila zbavit závislosti na hledání někoho, kdo potvrdí hodnotu a smysl její existence. „Nehanbím sa byť silná, nehanbím sa byť slabá, taká som,“ zpívá ve skladbě, která její čtvrté album otevírá.

„Přestalo mě bavit se donekonečna trápit a být negativní. Rozhodla jsem se, že chci být víc laskavá, a překvapilo mě, jak moc se můj vztah k lidem po tomto rozhodnutí proměnil. Současně jsem si začala víc všímat, jak se kdo chová ke mně, co si ještě nechám líbit a co už ne. Naučila jsem se být klidnější, trpělivější, nikoho neuhánět, cítím se téměř smířená sama se sebou,“ říká oceňovaná písničkářka.

Album Katarzia nahrávala ve spolupráci s producentem Jonatánem Pastirčákem (Pjoni/Isama Zing), který s ní spolupracoval již na předchozím albu Antigona (2018), jež příběhem o mladém člověku umírajícím pro pravdu získalo v kontextu tehdejších událostí na Slovensku úplně jiný význam. Kromě Pjoniho Katarzia na Celibátu povolala do služby také producenta Aid Kida, Olivera Torra, LVCIFERa a losangeleského producenta Alexandra Vincenta.

Na albu ve třech skladbách hostovala zpěvačka a skladatelka Ela Tolstová, do jedné z písniček vokálem přispěl také Cyril Dobrý a své party v pražském studiu Faust Records do šesti skladeb z alba nahráli také hudebníci z Katarziiny kapely Albert Romanutti, Lukáš Mutňanský, Vladko Mikláš a Oliver Lipenský. Jako bonus track se Katarzia rozhodla na poslední chvíli přidat také remix skladby V noci od Aid Kida.

Celé album Celibát, které vyjde na slovenském labelu Slnko Records 17. dubna, si nyní můžete poslechnout v exkluzivním streamu zde na Radiu Wave.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Související