Hudební tip: výherci Startéru prazdniny objevují současný pop punk i experimentátorku Rosalíu

2. červen 2022
Tip

Brněnské trio prazdniny si v současné době užívá výhry ve Startéru – hitparádě neobjevených Radia Wave. Dva Michaly a jednoho Matěje ale čeká také spoustu práce, brzy totiž poputují do profesionálního nahrávacího studia natočit nový singl i s doprovodným videoklipem. Po nedávném živém vystoupení v našem proskleném studiu v rámci další Radio Wave Studio Session prozradili, která jména teď plní jejich hudební playlisty.

„Za mě je to KennyHoopla, kterého jsem dva roky zpátky viděl na online edici Rock For People a od té doby poslouchám všechny jeho EPčka,“ říká jeden z Michalů působící v prazdninách. Druhý Michal nadšeně doporučuje hned dvě jména ze zcela odlišných světů. „Slyšel jsem poslední desku Rosalíi a hodil jsem si ji do playlistu úplně celou až na dva tracky nebo tak, protože mě to odpálilo. Přijde mi, že to hezky reflektuje, jak to jde dělat jinak ten reggaeton.“ Dále zmiňuje kapelu Waterparks.

Matěj z brněnského tria prazdniny aktuálně rád poslouchá kanadskou trojici Jackie, která ho uhranula svým předloňským EPčkem New at Drugs. „Konkrétně třeba track Unspun se mi líbí nejvíc,“ říká. Jako svůj druhý tip vybírá další hudební trio – tentokrát v Los Angeles usazené Wallows. „Posledních pět nebo šest let s nimi vyrůstám. Objevil jsem je s písničkou Pictures of Girls,“ vysvětluje.

Které nové album je podle brněnského tria prazdniny topovka? A co podle nich ve své hudbě úspěšně spojují Waterparks? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.