I Beatles kdysi byli začínající kapela. Startér s Purplefox Town a festivalem Beseda u Bigbítu

9. červenec 2018

Zaškrtněte si v kalendáři první víkend v srpnu. Festival Beseda u Bigbítu patří mezi to nejlepší, co v létě můžete vidět, obzvlášť jestli rádi objevujete novou hudbu z domácí scény. Na festivalu usazeném v jihomoravských kopcích, připomínajících Hobitín, se potkáte i se startéřími finalisty Purplefox Town.

Možná je zahlédnete před pódiem, jak se rozehřívají při zpěvu svého oblíbeného songu – In Spite of All The Danger od The Quarrymen. Neznáte? The Quarrymen jsou protoBeatles: Lennon, McCartney, Harrison a Sutcliffe. Adam, Ondra, Štěpán a Hugo milují Beatles nade vše, což je docela znát i z jejich vlastní hudby. Obecně rádi vzpomínají na dobu, kdy hudebním žebříčkům vévodila konceptuální dvojalba, a když se ptáme na současnou hudbu, říkají, že se jim líbí šedesátkoví Tame Impala nebo Temples.

Pavla s Tomášem, organizátory festivalu Beseda u Bigbítu, letos baví hlavně domácí počiny. Aktuální objev Market, dlouhohrající debut Orient, které možná znáte i ze Startéru, velkolepý návrat kapely LVMEN. Tyhle všechny můžete vidět naživo první srpnový víkend v jihomoravském Tasově. A jako bonus? Zola Jesus!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.