Inspirace v karanténě? Můžu napsat tak maximálně o tom, že jsem doma, říká písničkářka Amelie Siba

6. duben 2020

V nejnovější sérii Paternoster Sessions Radia Wave se představila i pražská písničkářka Amelie Siba, která v oběžném výtahu Českého rozhlasu zazpívala jednu z nových písní. V loňském roce vydala debutové EP It Was Nice to Meet You ve spolupráci s Lukášem Vydrou z Dukly a letošek zahájila singlem Warm Burning Cheeks. Ten už si produkovala sama, podobně jako celou chystanou desku. V rozhovoru prozradila, kdy nahrávka vyjde, jak se jí ve výtahu hrálo i jak objevuje novou hudbu.

„Je to strašně zajímavá forma nahrávání a byla to pro mě zvláštní zkušenost,“ říká o hraní ve výtahu Amelie. „Je to hodně těžké místo na soustředění se, jak v něm člověk jezdí pořád dokola. A i když nemám klaustrofobii, nebylo to úplně příjemný být v tak malém prostoru, jakkoliv jsem ho vnímala docela útulně. Má to určitě své plus a minus,“ dodává.

V probíhající karanténě Amelie finišuje práce na novém albu, které by podle jejích slov mělo vyjít během příštího měsíce. Rozhodla jsem se to tentokrát vzít celé do svých rukou. Deska už je v podstatě hotová, jen si ještě hraju se zvukem písniček. Psát nové jí totiž za aktuální situace moc nejde. Potřebuju, aby se kolem mě něco dělo. Teď bych mohla maximálně napsat o tom, jak jsem doma, reaguje na otázku, jestli se jí v karanténě lépe skládá.

Odkud bere Amelie Siba tipy na novou hudbu? Jak došlo k tomu, že jí s loňským debutovým EPčkem pomáhal Lukáš Vydra z kapely Dukla? A co jí nejvíc chybí v probíhající karanténě? Poslechněte si celý rozhovor.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.