Ivana Andrlová: Pruhované pyžamo je krásné

10. listopad 2021

V příjemně chaotické rubrice Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem telefonovali herečce a dabérce Ivaně Andrlové. Žena, kterou můžete znát mimo jiné z pohádky Princové jsou na draka, nám v rozhovoru prozradila, že kdyby měla být nějakým kusem oblečení, chtěla by být pruhované pyžamo. „Sice trošku evokuje vězeňské oblečení… ale pruhované pyžamo je krásné,“ svěřila se rodačka z Vysokého Mýta, která vyrůstala v Chocni.

V rozhovoru jsme se zastavili i u jejího křestního jména a zjistili jsme, že kamarádi jí prý neříkají Ivanko, ale spíš Ivčo. V hudebním okénku jsme si připomněli krásnou skladbičku od Robbieho Williamse Supreme z roku 2000. „Taková smutná písnička,“ slzela Ivana a Aleš chytračil s tím, že ví, z jakého filmu jsou ve skladbě samply. „Já jsem ho kdysi viděl a na konci ti bude smutno trošičku,“ drmolil do mikrofonu poté, co prozradil název snímku.

Kdo a kde vypěstoval novou největší bramboru na světě? Jakou zajímavost o psím čuchání našel Aleš na internetu? A má Ivana Andrlová radši kyklopy nebo kentaury? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a uslyšíte odpovědi i na tyto zásadní otázky.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.