Heidi Janků: Klidně mi říkejte Adélko

2. červen 2021

Dada rubrika Brambora s vejcem tentokrát hostila na telefonku zpěvačku Heidi Janků, která vypadá pořád optimisticky a vesele. Kromě receptu na spokojenost na ní Ivana s Alešem vyzvídali odpověď na zásadní dotaz, jak by se chtěla jmenovat křestním jménem, kdyby se nejmenovala Heidi.

„Heidi je zdrobnělina od jména Adelheid… Já někomu i občas řeknu: Klidně mi říkejte Adélko.‘ Sice na to neslyším, ale Adélka se mi líbí,“ vysvětlila nám majitelka sympatického knírače Edy. Ivana se vytasila i se svou oblíbenou ezo otázkou týkající se léčivé moci kamenů. Zpěvačka původem z Ostravy má prý ráda křišťál, který je podle ní kamenem kamenů.

V hudebním okénku jsme si pustili písničku od samotné Heidi Janků, a sice taneční hitovku Ave Maria z roku 1996, na které se podílel Alešův oblíbený hudební skladatel Jindřich Parma.

Kam kdysi kousl Aleše neznámý knírač? Jaké houbě se na Kladensku říká bejčí pytlík? A proč? Poslechněte si celý díl Brambory s vejcem a dozvíte se toho hodně nejen o Heidi, ale i o houbách a Alešových problémech.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.