Japonské odrhovačky, český trance a německý mančaft. Domo si žije svůj sen noci SuperSaiyanské

5. listopad 2020

Vycházející hvězda domácího rapu Domo se nedávno vrátil ze země vycházejícího slunce a teď se konečně zastavil na pár slov a tracků ve Flámu. Bylo to přinejmenším ucházející – Domova selekce balancující mezi japonským power metalem a euro trancem nás bavila jak už dlouho nic.

Když se Domo ve třiadvaceti rozhodoval, co dál dělat, rap byl pro něj jasná – a taky dost možná jediná – volba. Teď kope za tým Die Mannschaft a na tuzemském rapovém poli je nejspíš jediným, kdo deklamuje bars v japonštině. Celoživotní láska k Nipponu ho před víc než rokem vyslala na roční studijní pobyt do Kóbe, kde si ho pletli s Eminemem (zdravíme!). Určitá podobnost by tam tedy byla.

Domo

Domova selekce se tedy přirozeně nesla v hodně japonském duchu – od Goku Vibes aktuální rapové produkce dua DJ Chari a DJ Tatsuki přes soundtrack ke kultovnímu Tekkenu 3 a nestárnoucí synthpop klasiku Kiyotaky Sugiyama, kterou stále zná v tamních pouličních bistrech každý, až po power metalovou šílenost Guren No Yumiya od ultra úderky Linked Horizon. Všechno takzvaně Made in Japan – stejně jako zatím poslední Domův singl vycházející coby předzvěst věcí budoucích.

Našim uším lahodící byl ale i zbytek z té nejaponské části Domova playlistu. Pravděpodobnostní hudba vesmíru Flying Lotuse, křupavý pop Lil Uzi Verta nebo tuzemská trancová perla Nikola – elektrizující sestava na první pohled totálně nesourodých tracků, které spolu ale ve výsledku krásně ladí. Podobně jako japonská kuchyně nebo šatník Jitky Čvančarové (zdravíme!). Tahle Domova malá domů se nám v uších zabydlela na první dobrou.

Kde se cítí Domo doma? Za koho hraje v Tekkenu 3? A čím si vydělával během dospívání? Poslechněte si Flám s Domem!

Playlist:

Jimmy Pé – Bumpy ft. Jimmy Danger
DJ Chari x DJ Tatsuki – Goku Vibes
Flying Lotus – Cosmogramma
Tekken 3 OST Intro
Nikola – Šedá
Domo – Nevim dál
Kiyotaka Sugiyama – Never Ending Summer
Linked Horizon – Guren No Yumiya
Lil Uzi Vert – POP
KZM – F You Tokio I Love U
Domo  Made In Japan

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.