Je libo discojuke, pseudodubstep nebo hyperfolk? Osvěžte si playlist hybridními bangery napříč žánry

1. červenec 2021

Po minulém díle plném obskurních remixů už víme, že v klubovém světě je, co se týče neotřelých spojení, vše dovoleno. Neobvyklá žánrová spojení, kterým jsme se věnovali v tomto díle, by vás tak neměla nijak překvapit – ideálně spíš potěšit.

Začátek obstaraly z disca do jukeu a zase zpátky se přelévající rytmy nejnovější kompilace Street Bangers Factory z již tradiční zásobárny netuctových tuc tuc hymen Moveltraxx. Za ten pseudodubový čpící konec jsme to pak vzali v případě novinky od německého producenta Kimbera, který vydá svůj kontaktní albový debut na domácím značce Sapyens Records.

S moudrými lidmi z Koreje aka projektem Omega Sapien se nedávno spojil i brooklynský harlem švejk Baauer. Jejich klubová krmě chutí velmi – na přídavek však málem nezbylo místo, neboť po zbytek večera vlezl do chef zástěry A. G. Cook s remixovým završením své albové odysey.

V rámci jednotlivých chodů téhle chutné žánrové fúze se s vlastními úpravami původních Cookových pokrmů objevili třeba Canblaster, DOSS nebo GRRL. Dezertem byla unplugged verze jeho laskonky Lil Song, kterou původně Cook složil s Oneohtrixem Point Never. Jak zní moudré úsloví – dva kuchaři, jeden host, nikdo neměl dost. Tak zase příště.

Proč nechce Kewu žít v Českých Budějovicích? Jak zní grime, který je spíš Burial než Wiley? A komu zvoní žánrová hrana? Poslechněte si Flám – každý track, jiná ves.

autoři: Kewu , Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.