Jessy Lanza vystudovala jazz, ale miluje R&B

16. červen 2014

Kanadská zpěvačka a hudebnice Jessy Lanza vystudovala klasickou hru na piano a jazz, její vlastní hudba je ale inspirovaná hlavně R&B. Tenhle hudební styl prý Jessy poslouchá ráda už od dětství, jako dítě prý hodně poslouchala třeba Janet Jackson nebo Mariah Carey. Na začátku své hudební kariéry se prý pokoušela skládat jazzové věci, ale sama nebyla s výsledkem moc spokojená – v elektronické hudbě, kterou dělá teď, se dle svých slov cítí mnohem jistější.

Na úspěšné debutové desce Pull My Hair Back, která vyšla loni, spolupracovala Jessy s Jeremy Greenspanem z kapely Junior Boys. I díky tomu, že se Jeremy kamarádí s majitelem prestižního labelu Hyperdub Stevem Goodmanem, vyšel debut Jessy Lanza právě na tomhle londýnském labelu.

„Měli jsme hotovou jednu písničku a hledali jsme, kdo by nám mohl vydat celou desku. Jeremy ten track poslal Stevu Goodmanovi, jemu se ta skladba líbila a řekl, že až budeme mít tracků víc, tak že nám vydá desku. A to se pak stalo,“ popisuje s úsměvem počátky spolupráce s Hyperdubem Jessy, která se v české premiéře představí 16. června v pražském Paláci Akropolis.

Spustit audio