Kanye West na intru, Dollar Prync v Japonsku. Okurková sezona se v rapu nekoná

Ve velkém rapovém přehledu jsme se kromě festivalu Rolling Loud podívali taky na alba od rapperů, jako jsou Dollar Prync, Young Dolph, Brodinski, Oj Da Juiceman a mnoho dalších. Kdo dal nejlíp?

Americká rapová scéna se má poslední týdny dobře: minulý víkend proběhl festival Rolling Loud, kde se objevil snad každý, kdo v rapu něco znamená. Z YouTube záznamů tak můžeme sledovat masivní kotle, které by si přál zažít nejeden český promotér. Kromě Coi Leray tu dala většina za jedna.

Travisovi dokonce přišel na pomoc hudební inženýr Mike Dean, který se následně přesunul na stadion, kde se ubytoval Kanye West. Ten aktuálně dokončuje album Donda, které se v posledních týdnech stalo nejtajemnější záležitostí na rapové scéně. Na návštěvy přichází producenti, rapeři, inženýři, všichni zabalení do taktických vest a kukel. Vyjde to už konečně?

Desek, které vyšly a dostaly se do naší velké rotace, je nicméně mnoho. V Memphisu, pod hlavičkou Young Dolpha a jeho uskupení Paper Route Empire, vyšla výborná deska Paper Route Illuminati, na níž je nutno vypíchnout skvělé produkce od Bandplaye. O kus dál v Atlantě se vrátil na světlo světa OJ Da Juiceman s opusem Alaska N Atlanta 3.

A ze stejné zóny pochází taky dva nováčci, kteří se objevili po boku francouzského producenta Brodinskiho: Reddo a BigSmokeChapo. Brodinski s nimi uvařil separátní projekty, které jsou od začátku do konce nasáklé těžkým industriálním zvukem. A nelze zapomenout na nového Dollara Prynce a jeho Jeb System 3, který rotuje už několik týdnů v tuzemských ulicích.

Co se stane fanynkám Miley Cyrus v moshpitu na Playboi Cartim? Kolik dní vydrží Jarda na vodě? A jak dlouho ještě bude Kanye na stadionu? To vše se dozvíte ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.