Katarze, Fřesh Flesh, St. Martins, Retro Vintage Shop

28. listopad 2009

Značka Katarze produkuje originální módu a obuv do domácnosti. Cílem tří studentek Všup, Lucie Masnerové, Lucie Mokré a Terezy Kunstové je, dostat originální módu a design i za dveře bytů, do soukromí. Věci od Katarze jsou přitom navržené i tak, že se dají nosit i na ven.

Nejbližší příležitost vyzkoušet si věci od Katarze bude na Design Supermarketu od 10. do 13. prosince v Perlové 5 na Praze 1.

Fřesh Flesh jsou pravidelné večery, na kterých se prezentují mladí neokoukaní hudebníci, výtvarníci, multimediální umělci, literáti a designéři. V rozhovoru s Petrem Cibulkou a Hanou Šilarovou jsme představovali Fřesh Flesh jako takový a zvali jsme na aktuální díl v klubu Pilot, s fashion performancí Odd Room Designers a ZouI Rypákové.

Butik St. Martins se přestěhoval, aby pojmul ještě víc krásných věcí od Desigual, St. Martins a Skunk Funk. Jak vypadají zimní kolekce těchto značek si poslechněte v reportu od Anny.

Vintage kousky z celého světa, současnou pánskou japonskou módu a vlastní repliky šatů z 50tých let, Kiss My Valentine najdete v Buticích Retro Vintage Shop, v Perlové a Michalské ulici. Více se dozvíte v rozhovoru s majitelkou Retro Vintage, který natáčela Anna.

Souvisejíci odkazy:
www.katarze.net
www.designsupermarket.cz
www.freshflesh.cz/blog
www.st-martins.cz

playlist:
Bestial Mouths - Yes A Great Silence Is Waiting, 2009, DAIS / HI SHADOW / SILENCIO
Surfer Blood - Swim (To Reach The End), 2009, Kanine Records
Memoryhouse - To the Lighthouse, 2009, unsigned
Secret Tones - BombsiteEchos, 2009, Family Time
Warpaint - Bilie Holiday, 2009, Rough Trade
oOoOO - Mumbai, 2009, DISARO nBoneless - Treetops feat I Am The Dot, 2009, unsigned
Gardeners Question Time - I Saw God (Short Version), 2009, unsigned

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.