Katarzia: O beruškách vlastně vůbec nic nevíme

29. červenec 2021

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát volali zpěvačce Kataríně Kubošiové. Ivana s Alešem chtěli jít pořádně na dřeň, a proto je hned zkraje rozhovoru zajímalo, v čem je Katarína skutečně špatná. Rodačka z Nitry prý opravdu nesnáší telefonování. To je samozřejmě pro telefonickou rubriku ideální předpoklad, a proto moderátorská dvojice hned navázala celou plejádou zajímavých otázek. Třeba jak na to, aby se člověk vyklidnil.

Povídání s Katarzií se pak stočilo také ke zvířecí říši, kdy nás mimo jiné upozornila na to, že toho ví velmi málo o beruškách. „S kamarádem jsme se bavili o tom, že o beruškách není ani žádný dokument, že o nich vlastně vůbec nic nevíme. Jaká je jejich funkce? A přitom je od dětství milujeme,“ zamýšlela se nahlas hudebnice.

V hudebním okénku jsme si připomněli ruskou dvojici t.A.T.u. a jejich skladbu Nas Ne Dogonyat z roku 2001. „No a už to jede. Furt to má tah a furt to má sílu,“ neodpustil si své mudrování Aleš.

Kolik vážila největší brambora na světě? Co Katarzia nejradši snídá? A měl by Aleš napsat vědecké pojednání o beruškách? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a dozvíte se to.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.