Petr Kotvald: Správně je samozřejmě „Babalejo la Mumuland“

30. červenec 2020

Zpěváka, tanečníka a producenta původem ze Žatce jsme se zeptali na mnohé, ale hned na úvod nás zajímalo, kde se vzala jeho záliba ve výrazných brýlích. Dokonce nedávno natočil i píseň s názvem Brejle. Může za to jeho dlouholetý dvorní holič Franta Brabec, který prý zpěvákovi jednou řekl: „Petře, brejle jsou fajn… Je to skvělá image, orámuje to obličej.“ A tak si je prý zpěvák pořídil, i když zpočátku v nich ani neměl žádné dioptrie.

Ivana s Alešem tedy hned vyzvídali, kolik dioptrií má dnes. Muž, který už bude navždy spojen s hity jako Holky z naší školky nebo Gejzír, prý ani přesně neví, ale přiznal, že na dálku bychom se neviděli. Kromě stylových brýlí nás zajímaly i jeho módní inspirace. S těmi mu prý v současné době pomáhá stylista Dušan Chrástek.

Vyptávali jsme se i na stravovací preference zpěváka narozeného ve znamení Raka a ten nám přiznal, že v devatenácti letech si myslel, že jíst nemusí vůbec, a přesto měl pořád dost energie. Zajímavé ale je, že třeba rohlíků s máslem byl prý svého času schopen sníst deset najednou.

Čtěte také

V rozhovoru jsme nemohli nenarazit na jeden z největších hitů Petrovy kariéry, kterým je skladba Mumuland. Ivanu, která má ve všem včetně svého života zmatek, zajímala zcela zásadní věc: zda se v písni zpívá „Babalejo la Mumuland“, nebo „Mama leo la Mumuland“. „Správně je Babaléjo, samozřejmě,“ vnesl do záležitosti rychle jasno diplomovaný inženýr a muž, který vypadá, že vůbec nestárne.

V hudebním okénku jsme připomněli skladbu The Final Countdown z roku 1986 od švédské skupiny Europe. Ivana si v blažených časech dítěte v mateřské školce myslela, že se ve skladbě místo „It's the final countdown“ zpívá „Je to bájná pravda“. Teď už si to nemyslí, kdyby vás to náhodou zajímalo.

Kdyby se Petr Kotvald nejmenoval Petr, jaké jméno by se mu líbilo? Vypovídá jeho křestní jméno něco o jeho charakteru? Co vypovídá o charakteru člověka jméno Aleš? A co je to bájná pravda? Poslechněte si celou dada rubričku a dozvíte se mnohé.

Spustit audio

Související