Kdo má zmatek v šatníku, má zmatek sám v sobě. S kadeřnicí Martinou Cowboy o oblékání podle osobnosti

21. červenec 2020

„Když jsem lidem dělala šatníky, všimla jsem si, že nepořádek ve skříních často souvisí s tím, co mají lidé sami v sobě. Ta čistka byla pro řadu z nich velká úleva a nový začátek,“ říká Martina Cowboy (dříve Matyášová). Setkáváme se na kopci s krásným výhledem do krajiny, kde Martina žije a pracuje. Ve stylové chalupě a maringotce vznikají domácí svíčky, mýdla a nové účesy a styl na míru osobnostem.

„Potkala jsem jen dva typy lidí. Jeden typ jsou silné osobnosti, které se projevují navenek i svým šatníkem. Jsou v tomhle smyslu celiství. A druhý typ jsou v uvozovkách neosobnosti, lidé, kteří se oblékají podle někoho jiného, jsou jako ramínko, na které jsou beze smyslu navěšené věci,“ vysvětluje Martina. Vede mě do podkroví, kde má jen jeden štendr s pár kousky oblečení.

„Když lidem vyčistím skříň a začneme hledat jejich vlastní styl, je to, jako by postupně nacházeli sami sebe. Když na to přijdeme, jsou potom jasnější, celistvější a sebevědomější,“ vysvětluje Martina. Poslechněte si, podle jakého klíče šatníky sestavuje, jak funguje její sezonní systém šatníku a jaké základní pravidlo doporučuje všem, kdo si v módním stylingu nejsou jistí.

Poslechněte si, jak funguje šatník na míru osobnosti podle Martiny Cowboy. Jak její styl ovlivňuje práce a život na venkově a proč od svých klientů požaduje, aby na první setkání přišli oblečení v tom nejlepším, co doma mají?

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka