Když jsou novinky stařenkami a naopak. Do Startéru znovu zavítal pamětník a guru Jonáš

24. leden 2023

Minule Startér pěl ódy na potenciální kandidátku na objev roku, v hitparádě neobjevených ale nepřevládá pouze nadšení a naděje, moderátoři nadále smutní nad vypadávajícími novinkami. V 16. kole Filip každopádně nesmutnil s Terezou. Ta totiž marodí a při té příležitosti do studia Radia Wave zavítal Startéří pamětník a guru Jonáš Zbořil. „Budeš pouštět dobrý věci? Já nevim, Treska jednoskvrnná? Bude to skáčko, doufám..,“ zaznělo od něj na úvod.

Jonáš se znovu střetl se starými známými z předešlých ročníků, tentokrát ale s jejich čerstvými songy. Jeden z nich poslal olomoucký hudebník Vladimír B. „Track Zvířata má za mě velkej problém v tom, že mi už připomíná hrozně moc českejch interpretů,“ říká Jonáš v roli zlého policajta. „Terrence Nonsick už ve Startéru myslim taky byl,“ vzpomíná na rappera s industriálním soundem. Filip se ptal, kam se za tu dobu (na novém tracku Světlice s rapovým kolegou Prostorem) posunul. „Zase moc nikam no..“

Mezi novinkami se znovu objevil také Marcyn se svým písničkářským pseudonymem Moře dní. Potom, co Filip přečetl jeho květnatý e-mail, Jonáš odvětil: „Mně je to všechno jedno. Ten track mi přišel zajímavej.“ Krom kladného hodnocení písně Kino Passa se podělil také o vnitřní zmatení, při němž žil v tom, že poslouchá kapelu Mořskej svět – nikoliv Moře dní. Ve zbytku dílu Jonáš reagoval třeba na poslech Tresky jednoskrvnné nebo kapely LARS, která se podle něj oddala kompromisu.

Proč Jonáš hledá ve svém životě skuliny? A který z aktuálně soutěžících tracků vnímá jako ten nejslabší? Poslechněte si Startér s polovinou legendárního dua Zbořil-Kaifosz a zahlasujte pro své oblíbence na wave.cz/starter!

autoři: Filip Černý , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.