Kladenský Azylový dům pro matky s nezletilými dětmi

15. prosinec 2009

Odpolední session s datem 11. prosince jsme vysílali z kladenského azylového domu. V průběhu odpoledne jsme sledovali život v této instituci, která za dobu svojí existence pomohla více něž 800 svých obyvatel (a dalším lidem radou nebo ambulantně). Vyptávali jsme se samotných klientek, ředitelky azylového domu i psycholožky i sociální pracovnice.

Azylový dům pro matky s nezletilými dětmi založilo Město Kladno v roce 1999. "Azyláček", jak mu místní říkají, poskytuje přechodné ubytování matkám s nezletilými dětmi v těžké životní situaci, kterou nejsou schopny řešit vlastními silami. Dál se personál snaží zlepšit psychickou situaci matky a dětí, vztahy mezi matkou a dítětem, samostatnost klientek v jednání s úřady atd. V azylovém domě dál funguje také Poradna pro oběti domácího násilí. Azylový dům Kladno najdete v ulici J. Hory 1971.

Další informace doplňuje psycholožka Ivana Křelinová

Související odkaz:
azylovydumkladno.wz.cz

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.