Klauzury VŠUP, výročí showroomu Fashiondesigners

5. červen 2010

Opět je tu doba klauzur a Modeschau vám přináší reportáž z vernisáže semestrálek studentů VŠUP ve Studiu LR. Navštívili jsme také výroční oslavu Fashiondesigners spojenou s představením ukázek nových kolekcí všech tří značek, které sdružení zastupuje, tedy Sistersconspiracy, 7 Dub a Zdenky Imreczeové. Příště se těšte na reportáže z klauzur ateliéru oděvu na Umprum.

Na výstavě Náhodná setkání ve Studiu LR můžete až do 6. července vidět semestrální práce studentů ateliéru Designu oděvu a obuvi pod vedení Liběny Rochové a ateliéru K.O.V. pod vedením Evy Eisler. Reportérka Anna pro vás na místě některé modely nafotila a natočila rozhovor s designéry, jejichž práce ji nejvíc zaujaly: s Karolínou Juříkovou, Oldřichem Sládkem a Michalem Strachem.

Ve Vítkově ulici v Karlíně se slavilo první výročí showroomu Fashiondesigners. Výprodej starších kolekcí byl spojený s ukázkami z nových, které si můžete prohlédnout ve fotogalerii. O nových kolekcích jsme samozřejmě se Zdenkou Imreczeovou, Zuzanou Sedmidubskou aka 7 Dub a Janou Jetelovou a Alicí Klouzkovou ze Sistersconspiracy natočili i rozhovory. Dozvíte se v nich i o plánech na letošní Designblok, kterého se Fashiondesigners chystají společně zúčastnit a o tom, kde mají Sistersconspiracy zastoupení v Berlíně.

Obchod Tribu ve Františkánské zahradě v centru Prahy je nově vymalovaný a má pozměněný interiér. Reportérka Anna natáčela o novinkách v interiéru i sortimentu Tribu a dostala pozvání na večírek spojený s koncertem kapely s dost divokým názvem Fecal Metal. Fotky najdete na FCBK Modeschau.

odkazy:
www.studio-lr.com
www.fashiondesigners.cz
www.tribu.cz

playlist:
Unouomedude - Dream Home (unsigned)
Taken By Trees - Anna (CFCF Remix), (Rough Trade)
Kendal Johansson - Blue Moon (Sincerely Yours)
Lonely Galaxy – Time (unsigned)
Wild Nothing - The Witching Hour (Captured Tracks)
Fiveng - Give Me A Taste (unsigned)
Run DMT - Methamphibian (Woodsist)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.