Kletba vypadávajících novinek neprolomena. Startér válcují Brighter Days

29. listopad 2022

Do osmého kola Startéru se bohužel neprobojoval písničkář Petr Wohlgemuth (Českým Budějovicím se v hitparádě po vzoru skvělé Marjari bohužel zatím moc nedaří) a mladý zpěvák David Pejčoch, který si štěstí vyplácal už v minulém ročníku, v němž dominoval. V obou případech jde o novinky z minulého týdne. Jen co se s nimi Tereza a Filip seznámili, už se zase loučí. Jaká škoda!

Jedna novinka z minula se přece jenom udržela (přestože skončila poslední). Kapelu Wreckberries a jejich hravou, psychedelickým rockem a surfovými kytarami protkanou skladbu Goodbye Mr. Conspiracy viděli Tereza s Filipem mezi sedmičkou songů vcelku rádi. Terka chválila ságo a housle v instrumentálu, stále ji ale vadí výraz zpěvu.

Zatím nejstabilnější sběr hlasů zaznamenáváme u Brighter Days, kteří se skvostnou skladbou Times I Felt Your Presence zatím pokaždé přesáhli hranici čtyř set nasbíraných hlasů. Ve vzduchu ale visí otázka, zda hitparádu neobjevených vůbec potřebují. Jsou už totiž docela objevení a nadmíru zkušení, shodují se moderátoři.

Kterého soutěžního tracku by se Tereza s Filipem už nejradši zbavili? Zbavte se těch, které tam nechcete vy, tím, že zahlasujete pro své favority na wave.cz/starter.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.