Klidový režim Annet X: Bylo nebylo s první výraznou interpretkou alternativního R&B

5. prosinec 2020

V minulém vydání Klidového režimu jsme si vyhodili z kopýtka s ASAP Jardou a jeho selekcí těžkotonážního rapu, který „jinému jámu kope“. Tentokrát se o výběr hudby do neklidné doby postarala zpěvačka a rapperka Annet X. Skladbu Magique, na které hostuje i slovenský rapper Karlo, z její debutové desky Až budu velká, chci být Aneta Charitonova můžete aktuálně slyšet v On Airu Radia Wave mezi hudebními novinkami.

Svou antiúzkostnou hudební selekci s názvem „Až budu velká, chci být..“ otevírá Annet X vlastním trackem Bylo nebylo. „Playlist nese název inspirovaný mým albem. Od prvního tracku do posledního tak nějak provádím svým životem a releasy od roku 1999, kdy jsem se narodila,“ říká.

Playlist první výrazné interpretky alternativního R&B na tuzemské hudební scéně sleduje narativ vývoje právě žánru R&B a hip hopu od přelomu milénia do současnosti. „Je to muzika, která mě ovlivnila a kterou miluju dnes,“ dodává Annet X k výběru.

Jako intro a outro playlistu slouží skladby z jejího debutového alba. „Celé to vyústí až v to, čím jsem se stala dnes. A to je (snad) to jediný, co chci být – Aneta Charitonova.“

Které tracky ovlivnily podobu a zvuk debutové desky Annet X? Poslechněte si její Klidový režim.

PLAYLIST:

Annet X – Bylo nebylo
Mos Def – UMI Says
Erykah Badu – Time's a Wastin'
Kelis – Millionaire ft. André 3000
Kanye West – Jesus Walks
Amerie – 1 Thing
Jay-Z & Kanye West – No Church In The Wild ft. Frank Ocean
Odd Future – Analog 2 ft. Tyler The Creator, Frank Ocean & Syn
The Internet – Wanders Of The Mind ft. Mac Miller
Frank Ocean – Nights
Kendrick Lamar – FEEL.
A$AP Rocky – Purity ft. Frank Ocean
Tyler The Creator – Running Out Of Time
Annet X – Kapitola mír ft. Radimo

autor: Filip Černý
Spustit audio