Klidový režim Amelie Siby: Písničky jako ochranný deštník pro každý den pod psa

12. prosinec 2020

Amelie Siba je v současnosti asi nejskloňovanější jméno mladé tuzemské kytarové scény. Pražská melancholická písničkářka je aktuálně také nominovaná na hudební ceny Vinyla i ceny české hudební kritiky Apollo, a to jak se svým debutovým albem Dye My Hair, tak jako objev roku. Amelie vás ve speciálním vydání Plejáku provede svou antiúzkostnou hudební selekcí, která je složená z písní vhodných nejen pro jakýkoliv „den pod psa“, ale i do „normálního“ karanténního počínání.

Ameliin pleják je sestaven z hudby, která jí pomáhá přenést se v době nouze přes určité věci. „Vytvořila jsem selekci mých oblíbených písniček pro dny, které jsou pod psa,“ říká k výběru.

Je to soubor písniček, které se mi nastřádaly v playlistech za posledního půlroku a vždycky mě nějak potěší nebo podpoří, i když to třeba zrovna moc nejde,“ dodává Amelie.

Hudební výběr ale v žádném případě nepůsobí depresivně ani v něm nenajdeme přílišný patos. Myslím, že je to playlist, co člověka povzbudí. I když ty písničky jsou většinou takové smutnější, deštivé, nachází se v nich spíš naděje než negativita.

Nevíte, co si pustit při deštivých dnech, a rádi si necháte poradit od talentované melancholické písničkářky? Poslechněte si Klidový režim Amelie Siby.

PLAYLIST:

Tanukichan – Like The Sun
Indigo De Souza – The Sun Is Bad
Yowler – Go
Yves Tumor – Limerence
You'll Never Get To Heaven – Rain Copy
Indigo De Souza – How I Get Myself Killed
Kendrick Lamar – PRIDE.
Patrick Watson – Mélancolie ft. Safia Nolin
Dukla – Baby
Beach House – Pay No Mind
Wilco – Jesus, Etc.
Yusuf & Cat Stevens – Trouble
Aimee Mann – Save Me
Beach House – Childhood
Beach House – Gila
Mazzy Star – Look On Down From The Bridge
Teen Suicide – untitled-oct9

autor: Filip Černý
Spustit audio