Klubová posilka a kreativní erupce. Ink Midget uznává jenom totální svobodu

30. červenec 2020

Totální svoboda na parketu začíná v mysli DJe. Nebo přinejmenším na jeho flashce, kde by vedle spojování nespojitelného měl mít každý selektor přichystaný i nějaký hodně dlouhý track. To kdyby potřeboval na malou. Pusťte si dekonstruovaný Flám s Ink Midgetem!

Slovenský DJ a producent Ink Midget je na Radiu Wave jako doma už celou dekádu, kdy se ještě s kolegou Pjonim mihnul na jednom pozapomenutém Wave flámu na Letné. Ve studiu živě ovšem zasedl poprvé – a premiérově tu prozradil, že za svými live-hardware-setovými začátky udělal tlustou čáru. Hudbu, co se mu „páčí“, začal dle vlastních slov dělat až v roce 2016.

Od té doby se ovšem třemi EP – jedním na vídeňském labelu Ashida Park, dvěma na značce svého domovského kolektivu Mäss – stihl etablovat jako jedno z nejvýraznějších místních jmen na scéně takzvané Deconstructed Club Music, jak zní označení žánrově všežravé a kolážovité estetiky/stylu, který začal na parketu pěstovat kultovní newyorský DJ Total Freedom.

Jeho ultimátní selekce vzývá i Ink Midget, který vedle své originální produkce do světa vysílá i řadu skvěle funkčních bootlegů, kde se potkávají přílivy hřejivých bassů a nadrcených latinských rytmů s akapelami od t.A.T.u., Travise Scotta i Kontrafaktu. Ve svých djských setech pak Ink Midget nezapomíná na takové perly jako Flat Beat Mr. Oiza a plezíry typu pubescentně posvátné hymny Teenage Dirtbag od Wheatus.

Ink Midget

Jak dokládá množství jeho publikovaných i tajných remixů a editů, klubové aktivity osvaleného producenta mají stále vzestupnou tendenci. Ostatně, Ink Midgetův zatím poslední EP počin Kilauea je pojmenovaný podle nejaktivnější současné sopky. Kreativní erupce provázejí kariéru talentovaného tvůrce už od počátku – a Flám si je jist, že nadstandardně činný bude Ink Midget i nadále. S činkami i činely.

Jak vybírat playlist ve fitku? Byl Ink Midget někdy na koncertu Iron Maiden? A proč toho moc nenamluví? Poslechněte si osmý díl Flámu s talentovaným klubovým tvůrcem.

Playlist:

Ink Midget – Soda
Massive Attack – Angel
Mr. Oizo – Flat Beat
Total Freedom – Hunter's Tale or Rihanna Stalking Rihanna with a Joey Jordison Torch
Ink Midget x t.A.T.u. – All The Flavours (Ink Midget edit)
Ciara – Body Party (Ink Midget bootleg)
Jai Paul – BTSTU (edit)
Wheatus – Teenage Dirtbag

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio