Komiksový autor a režisér Vojtěch Mašek: Kdybych byl psem, tak hladkosrstým

1. březen 2023

V dada rubrice Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem telefonovali scenáristovi, režisérovi a komiksovému autorovi Vojtěchu Maškovi. Mimo jiné zjišťovali, co by dělal, kdyby se jednoho rána probudil jako pes a jakým druhem tohoto sympatického zvířete by v takovém případě rád byl. Režisér snímku Arvéd by prý upřednostnil stát se psem hladkosrstým a jezevčíkovitým.

Neúprosná sonda do útrob Vojtěchovy mysli ale obsahovala i zásadní otázky typu jaké slovo je otřesné, co je nejhorší smrad na světě, jak být šťastný nebo třeba čím by chtěl být obložený, kdyby byl chlebíčkem.

V hudebním okénku jsme si pustili skladbu Insomnia z roku 1995 od britské kapely Faithless. „Já spinkám Aleši krásně,“ okomentovala skladbu Ivana a Aleš tvrdil, že během skládání tohoto tracku nemohl hudebník a rapper Maxi Jazz chrupkat, protože trpěl dentálním abscesem.

Co je podle Vojtěcha nejvíc mysteriózní záležitost v lidském životě? Kterou barvu nemá rád a čeho se štítí? A co Aleš vyčetl z internetových horoskopů? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a všechno se dozvíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.