Jakub Kohák: Nemám rád slovo pečivo

23. listopad 2022

Hostem příjemně absurdní rubriky Brambora s vejcem byl tentokrát komik, moderátor a filmař Jakub Kohák. Ten se Ivaně s Alešem mimo jiné svěřil, že nemá rád výraz pečivo. „Je to takové zvláštní jemnozrnné slovo,“ snažil vysvětlit důvod svého nelaskavého vztahu k tomuto pojmu.

Muž, který si zahrál například ve filmech Instalatér z Tuchlovic a napsal několik knih, na sebe během povídání prozradil také skutečnost, že nemá vřelý vztah k jemně šeršavě zelenkavě barvě. Zjišťovali jsme ale i jeho názor na pověrčivost, koprovku a nevhodné dárky k Vánocům.

V hudebním okénku jsme si pustili krásnou italo disco píseň Self Control z roku 1984 od Laury Branigan. „Kazeťáček, kazetka,“ vzpomínal Aleš na časy, kdy tuhle píseň jako malý hoch poslouchal údajně doma pod peřinou.

Která psí rasa se nehodí k vašemu znamení horoskopu? Chtěl by Jakub Kohák být nejradši kamenem, nůžkami nebo papírem? A jak by sám sebe popsal ve třech slovech? Poslechněte si celý rozhovůrek.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.