Kompot z kolonády s Eliškou Soukupovou aneb trojka je vždycky lepší než dvojka

5. červenec 2023

Červený koberec plní naše patriarchální fantazie. Rozebíráme každý vlas dokonalých princezen, které na něm stojí. Vejdou se do této fantazie i filmy, o kterých by na festivalu mělo jít především? Jak se s patriarchátem vypořádaly seriály Glamorous a …And just like that? Pusťte si tradiční Kompot z lázeňské kolonády s herečkou, tanečnici a moderátorkou podcastu Pot Eliškou Soukupovou.

Osmadvacetiletá Eliška je na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary potřetí. Co na něm nejvíc oceňuje? Kolik kufrů si balí a spala vůbec někdy ve stanu? A co Hanka se Šimonem? Pusťte si čerstvý Kompot!

Kromě festivalových soutěží sledujeme i další závod, a to mezi Netflixem a HBO. První jmenovaný streamer vydal novinku Glamorous (Okouzlení) a HBO druhou sérii …And Just Like That (A jak to bylo dál…). Pikantní je, že v obou se objeví šestašedesátiletá Kim Catrall, kterou milují fanoušci původního seriálu Sex ve městě, s jehož tvůrci se herečka rozkmotřila. Glamorous je tak dokonalý truc projekt, které se snaží ukázat, že zná recept na inkluzvní seriál. Recenzi uslyšíte v Kompotu.

Jaké filmy si nesmíte nechat na KVIFF ujít? Jak uchopit težké snímky na motivy těžkých knih Jáchyma Topola? Proč chodí po Varech muž s lopatou přehozenou přes rameno? Pusťte si kolonádní Kompot!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.