Koncentrát IV.

25. červenec 2011

Koncentrát je každoroční výstava, která je založena na vůli ke konfrontaci. Letošní ročník má za názvem Koncentrát římskou čtyřku, jedná se tedy už o čtvrté pokračování tohoto výstavního cyklu.

Celý název výstavy, která probíhá v pražské Chemistry Gallery a v Galerii Crux v Brandýse nad Labem, je Koncentrát IV. „Made by Readymade“. Dle slov kurátora Lukáše Války navazuje výstava „Made by Readymade“ na předchozí Koncentrát s pořadovým číslem tři – tehdy bylo tématem tzv. nejskromnější umění, které je mezi námi stále přítomno a u kterého teprve při detailním pohledu zjistíme, že se jedná o uměleckou formu. Výstava „Made by Readymade“ tuto myšlenku dále rozvíjí. Jak říká Lukáš Válka, „Made by Readymade využívá všedních momentů života k pregnantnějšímu sdělení pomocí tvůrčího vyjádření.“

Hostem Odpolední session byl nejen kurátor výstavy Lukáš Válka, ale také dva z umělců, jejichž díla na Koncentrátu IV můžete vidět – Pavel Příkaský a Tomáš Predka. V rozhovoru se mimojiné svěřili, jak se vypořádali se zadáním „Made by Readymade“.

02396536.jpeg
Spustit audio