Korporát je masokombinát s lidskou tváří. Je jako život v dospělosti – není o co stát

23. září 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly Martina, který pracuje v korporátu a zvažuje, zda to má spíš plusy nebo minusy.

Martin jako systematický mladý muž sestavil swot analýzu toho, zda je práce v korporátu spíš bolavá nebo příjemná. Obrázek si udělejte sami. Vyjádřil se v tom smyslu, že největší výhodou tohoto typu zaměstnání je dostatek merche – firemní propisky, kondomy a taky otvírač dopisů s logem firmy. Pak považuje za pozitivní i relativní stálost práce, ale potom už mnoho kladů nenašel.

Co se týče negativ, byl seznam o poznání delší – práce je to nepružná, atmosféra ve firmě formální a rigidní a musí se jezdit na teambuildingy. Martin ovšem posluchačům ukáže i pro-tipy, jak práci v korporátu přežít – on si například nechal napsat od doktora papír potvrzující, že nemůže nosit uzavřené boty, nebo utekl z teambuildingu v kostele s tím, že musí druhý den do školy.

Buchty probraly taky svůj největší strach z těchto typů povolání – že se sleduje, jak dlouho strávíš na cigaretce nebo na záchodě na velké straně. Martin se však nejvíc bojí toho, že otupí a v kanclu stráví celý život. Pak ještě všichni probrali, jaké jsou k tomuto životnímu stylu alternativy a proč si Martin nechal na ukazováček vytetovat zkratku WTF.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste v korporátu omylem nosili žabky a tepláčky a dostali za to pokutu? Pusťte si do uší i duše aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jediní nevolníci na planetě Zemi.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.