Kouzlo Madagaskaru v Casablance

22. listopad 2006

Nedělní cestovatelská a outdoorová Casablanca byla věnována Madagaskaru, trochu tajemné zemi s naprosto unikátní přírodou. Nejen, že tu žijí lemuři, ale taky celkem 80% endemitů, zvířecích druhů, které se nikde jinde na světe nevyskytují. Hostem Pavla Sladkého byl Jiří Bálek, fotograf, kameraman a specialista na Madagaskar. POSLECHNĚTE SI: Casablancu o Madagaskaru

Jiří Bálek navštívil Madagaskar minimálně už pětkrát. Mezi další země, které navštívil a se kterými může srovnávat, jsou Namibie, Mexiko, JAR, Malé Antily, Kostarika, Ekvádor a další. Jaká je madagaskarská příroda, jak se vyvíjela kultura, jejíž původní obyvatelé pochází z Bornea? Jaké zážitky si ze svých cest na Madagaskar přivezl Jiří Bálek, se dozvíte v záznamu pořadu. Podívejte se na fotogalerii Madagaskaru.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.