Královna diskoték Donna Summer i nové brazilské groovy v Grundfunku

28. listopad 2021

I tentokrát jsme si posvítili na funksoulové novinky z celého světa a do playlistu se tak dostali například Morris Day se singlem Grown Man a hostujícím Big Daddy Kanem, ukázky z alba I’m a Rainbow: Recovered & Recoloured od Donny Summer, skladby od velšské zpěvačky Kizzy Crawford nebo pár ukázek ze sólové desky basáka Azymuthu Alexe Malheirose.

Další sadu Reflexových revizí můžete pořídit také na vinylu, a to díky labelu Salsoul Records, kde po třech letech od první sady vychází její druhá část. Tentokrát jsme z ní na start vysílání vybrali skladbu Heavenly od Leroye Burgesse.

Před měsícem se do popředí opět prodrala deska I'm a Rainbow – devátá studiová, kterou se v roce 1981 chtěla prezentovat Donna Summer. Label byl ale proti, takže deska vyšla až v roce 1996 bez jakékoliv propagace nebo singlu. Na velkém kompletu kompilovaném z celé její diskografie, který vyšel loni, se objevilo pár nových remixů skladeb a letos dostaly vlastní prostor. Najdete je na albu I'm A Rainbow: Recovered & Recoloured, které si celé můžete poslechnout tady:

Gregory Porter má venku nejenom nový videoklip, ale také přijede koncertovat díky festivalu Struny podzimu v pátek 3. prosince do Prahy a v sobotu 4. prosince do Brna, kde vystoupí v rámci festivalu Jazz Fest Brno (na dnes již vyprodaných koncertech).

Pravidelná rubrika Groove Window představila tentokrát šestici muzikantů vystupující pod názvem Futurenot, která nedávno na labelu Color Red vydala svůj debut Greatest Hits. Ukázky z něj si můžete poslechnout tady:

Pokud hledáte něco nového, neotřelého, co má zároveň pořád skvělý groove, pak je album Rhydd od velšské zpěvačky Kizzy Crawford to pravé ořechové. A ano, nevšednost zážitku bude umocněna i tím, že si procvičíte nejedno velšské slovíčko!

Jako jedna třetina legendárního tria Azymuth je Alex Malheiros od počátku 70. let průkopníkem jedinečné fúze space funku, samby a jazzu, což dokazuje i na své sólové desce Tempos Futuros, kde spojil síly s producentem Danielem Maunickem a společně vytvořili nádhernou vizi časů budoucích.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.